De ce avem nevoie de natura

Redescover natureIntorcandu-ma din mica mea vacanta petrecuta in natura, la munte, departe de locurile aglomerate, am realizat cat de usor este sa fii fericit si cat de mult statul in aer liber si natura ajuta sa te bucuri.Trebuie sa fie o legatura foarte puternica intre om si natura, legatura pe care multi am considerat-o invechita sau fara sens, poate de domeniul fantasticului, poate intangibila, sau fara valoare si chiar plictisitoare. Altii au inteles-o chiar gresit, anuland-o cu petreceri cu muzica data la maxim, cu carnaciorii si micii sfaraind pe gratar si discutii interminabile despre politica, sport, bani si frustarile de acasa, uitand complet de minunea din jur.

Poate pot parea si eu plictisitoare, dar am descoperit linistea in natura. De ce? Ca sa ma regasesc pe mine sau mai degraba sa “ma simt” si sa il simt pe cel de langa mine in tacere.

Fara vorbe. Doar frumusetea din jurul meu.

Fara gandurile care ma inunda si ataca zilnic. Doar aerul calatorind in jurul meu.

Fara discutii. Doar sa stim ca suntem acolo, unul langa celalalt.

Uneori, putem construi mult mai mult nevorbind si dandu-ne spatiu unul altuia. Un spatiu adevarat, nu acela de care de cele mai multe ori ne e frica din cauza dependentei pe care o avem fata de cel de langa noi si pe care simtim ca trebuie sa il umplem cu coneversatii inteligente si neplictisitoare. Dar nici un spatiu bariera cand incercam sa pastram distanta de frica sa ne pierdem independenta. Independenta Americii, probabil, pentru ca independenta personala nu are nici o legatura cu cantitatea timpului petrecut impreuna.

Deci, cum ar fi sa incercam sa mai renuntam din cand in cand la mall-uri, prieteni, petreceri, shopping, parinti sau copii, sala, mii de filme si seriale de neratat sau planuri de vacante in toate orasele posibile ale lumii si sa gasim cea mai apropiata si izolata padure si munte din apropierea noastra. Cea mai apropiata bucata de natura. Mergi si “respira” natura. Mergi si incearca sa NU vorbesti cu tine, NU cu mintea ta, dar sa te asculti. Cat de des ne ascultam pe noi, ne ascultam corpul si nu mintea? Daca esti genul boem, ia un canvas, pensule si vopsea si mazgaleste ceva, nu conteaza ce. Sau poti canta, dansa…orice te face sa iesi din “costumul” care il porti zi de zi. Indrazneste sa fii caraghios si sa nu iti pese cine te-ar putea privi. Mai mult, indrazneste sa nu iti pese cum te priveste cel de langa tine. Indrazneste sa nu te plictisesti cu tine. Indrazneste sa nu trebuiasca sa umpli spatiile goale.

tumblr_m1vsgaRhDT1rnn1i7o1_500_largeUneori suntem atat de ocupati sa avem o viata sociala activa, plina de activitati si lucruri interesante de facut. Dar cate dintre aceste activitati nu ne ocupa timpul liber cu spatiu gol? Credem ca facem lucruri pentru noi, dar in realitatate fugim de noi insine. Si la sfarsitul zilei, inchidem ochii si oftam dorindu-ne mai multa odihna. Pentru ca atunci cand vine weekendul, sa incepem din nou maratonul din fiecare zi. Ne gasim activitati care “trebuie” facute si lasam prea putin timp activitatilor “plictisitoare” de stat singuri, cu noi insine. Am putea incerca sa nu mai omoram timpul cu orice putem, ca sa gasim adevaratul timp si adevaratele momente.

65105_268888373226375_2038931117_nIar daca statul intr-un loc izolat de padure si munte ti se pare neatractiv, pe deasupra urasti si cortul, incearca sa gasesti o casuta idilica si romantica in padure. Cu cat mai putine camere, cu atat mai bine. Ce ti-ai mai putea dori? Si NU..sa nu zici televizor :))

pizap.com13680246888501

Ssssssst!

Citeste si: De vorba cu mine insami: Adevarul gol golut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s